Skab nyt liv i hjemmet uden at bruge hverken en formue eller en evighed - 14 gode ideer

Er du ved at blive træt af at kigge på den samme gamle stue? Føler du dig uinspireret i køkkenet? Måske er soveværelset også begyndt at se mindre hyggeligt ud, end det var en gang? Renoveringsprojekter er dyre og tidskrævende, så ofte opgiver man opgaven, før man overhovedet er kommet i gang. 

Men du behøver ikke rive vægge og gulve op eller bruge en formue på ny maling for at gøre en forskel. Du kan sagtens skabe nyt liv i hjemmet med små smarte tips og tricks, og vi har samlet de bedste ideer til dig i denne artikel.

Tag et kig og bliv inspireret til, hvordan du kan give dit hjem en makeover uden at bruge hverken en formue eller en evighed på det.

1. Nye møbler

Træt af at kigge på din gamle sofa, som har stået der i evigheder? Så er det på tide med noget nyt. Det er hurtig og nemt at skifte møblerne ud i dit hjem, især hvis du allerede har en vision for, hvordan det gerne skal se ud.

Et nyt bord, sofa eller nye stole kan gøre underværker for udtrykket i dit hjem. Og så behøver det heller ikke koste dig i dyre domme, så længe du shopper de rigtige steder. Du kan for eksempel finde gode priser på flotte Audo Copenhagen designermøbler, som med garanti vil give dit hjem et friskt pust af liv. 

2. Sæt nyt tapet op 

Gå i krig med dine kedelige vægge derhjemme, og sæt et nyt og moderne tapet op på væggene. Tapet koster ikke særlig meget, og så er det super nemt at sætte op med en klat tapetklister. Klæd hele stuen eller soveværelset ind i flot tapet, eller dekorer en enkelt væg i rummet og lad de andre forblive hvide. Det er super moderne og trendy kun at pynte en ud af fire vægge med en helt anden farve.

3. Mal dine møbler

Gider du ikke købe nye møbler, så mal dem, du allerede har. Nymalede møbler kan se ud, som var de splinternye. Farver ændrer også udtrykket i et rum. Du kan for eksempel male dine møbler hvide, hvis du gerne vil få rummet til at se stort og åbent ud. Hvis du derimod gerne vil skabe en hyggelig hule-stemning, så kan du male dine møbler i mørkere farver som blå, grå eller sort. 

4. Gå i genbrugen og find nips ting

Giv hjemmet lidt ekstra liv med nipsting hist og her. Gå i genbrugen og køb lysestager, malerier, figurer og andre småsager, som kan pynte i dit hjem. Det behøver ikke koste dig mere end en 20'er hist og her, så kan du bringe nyt liv ind i dit hjem. 

5. Køb nye pudebetræk

Du behøver ikke smide dine gode gamle puder ud, du kan nøjes med at give dem et nyt betræk. Find nogle flotte nye pudebetræk til dine sofapuder, som matcher din stil. Det kan være du har lyst til at lege lidt rundt med farverne og købe pudebetræk i forskellige farver og mønstre.

6. Nyt sengetøj

Man anbefaler faktisk at skifte sengetøjet ud cirka hvert andet år. Hvornår har du sidste gang købt et nyt sæt sengetøj? Det kan være at det er på høje tid. Find et flot sæt sengetøj til både dynerne og puderne, så det hele matcher i sengen. En flot og indbydende seng er faktisk også langt rarere at lægge sig til at sove i. 

7. Kunst på væggene

Flot kunst på væggene er en anden ting, som kan ændre udtrykket i et rum. Hvis ikke du vil bruge en formue på ægte kunstmalerier, så kan du indramme en fed plakat eller et flot billede, som du holder af. 

8. Sæt nogle hylder op

Få sat et par flotte hylder op på væggen, hvor du kan stille dine bøger, lysestager eller andre nipsting. Hylder er flotte i sig selv, men det giver dig også mulighed for at udstille alverdens fine ting og sager. 

9. Brug lyskæder og LED strips

Shine hjemmet op med nogle alternative lyskilder. Lyskæder og LED strips er super billige, men de gør en stor forskel i hjemmet. Hvis du elsker den varme hyggebelysning, så er lyskæder et must! Hæng dem op i loftet, put dem ned i en glasvase eller læg dem i kanten af vindueskarmen. Som et alternativ kan du klistre LED strips fast bag dine møbler, langs gulvpanelerne eller bag fjernsynet. 

10. Køb nye planter

Alle hjem har brug for grønne planter! Giv hjemmet ekstra liv ved at hive naturen med indenfor. Du kan købe grønne planter og blomster i alle supermarkeder, og de er sjældent dyre. Planter og blomster bringer liv og lys indenfor, og så er de også hyggelige at gå og passe. Hvis du er lidt usikker på, hvordan man bliver den bedste plante-forældre, så gå efter de nemme planter som Monstera, Fredsliljen eller en klassisk kaktus - de er nærmest umulige at slå ihjel!

11. Nye køkkenredskaber

Køkkenet må heller ikke forsømmes, når vi er i gang med det store makeover. Køkkenet er et praktisk arbejdsrum, men det må også gerne se hyggeligt ud. Måske er det på tide, at du skrotter din gamle kaffemaskine og erstatter den med en mere æstetisk SMEG kaffebrygger. Tag et kig på din toaster, blender eller knivblok og se, om det måske er på tide med en udskiftning.

12. Flotte gulvtæpper

Gulvtæpper er en anden ting, som kan skabe forandringer i hjemmet. Du kan købe flotte gulvtæpper for få hundrede kroner i Jysk eller IKEA. Læg nye tæpper inde i stuen eller på soveværelset og skru op for hyggestemningen derhjemme.

13. Flyt rundt på dine møbler

Vil du gerne skabe nyt liv i dit hjem uden at bruge en krone? Så start med at rykke rundt på dine møbler. Forsøg at visualisere, hvordan du gerne vil have rummet til at se ud. Flyt sofaen ud i midten af stuen, vend spisebordet om og ryk på din seng. Selvom du kun laver små ændringer, så giver det hjemmet et helt nyt udtryk.

14. Gør rent

En hovedrengøring kan gøre underværker for dit hjem. Ja, det er kedeligt og en smule hårdt, men det er fuldkommen gratis og nemt at komme i gang med. Gå i krig med gulvspand og skuresvamp og få rengjort dit hjem fra kælder til kvist. Nogle gange kræver det ikke mere end en grundig omgang forårsrengøring at skabe  helt nyt liv i hjemmet. 

Menu
Top